Intézze ügyeit elektronikusan!
HatarozatHivatali ügyfélfogadás

Hétfő: 08:00 - 12:00
Kedd: 08:00 - 12:00
Szerda: 08:00 - 12:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00

Kapcsolat

Cím: 4334 Hodász, Petőfi Sándor u. 6.
Telefon: +3644/550-026
Fax: +3644/350-237
E-mail: hodaszpolghiv@t-online.hu

Közigazgatási adatok:

Ország: Magyarország
Régió: Észak-Alföld
Megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Kistérség: Mátészalkai
Rang: Nagyközség
Polgármester: Likvácsik Zsolt
Irányítószám: 4334
Körzethívószám: 44

Támogatóink

 • SAJTÓKÖZLEMÉNY

  NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A HODÁSZI KÖLCSEY FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉRE

   

  Hodász Nagyközség Önkormányzata 2015. januárban 35,47 millió forint vissza nem térìtendő európai uniós támogatást nyert a Fotovoltaikus rendszerek kialakìtása cìmű pályázati konstrukcióban az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás célja a Kölcsey Ferenc Általános Iskola energiafogyasztásának részbeni kiváltása volt megújuló energiaforrás felhasználásával működő fotovoltaikus rendszer kialakìtásával.

   

  Az épìtési munkák magukba foglalták a 30 kW teljesìtményű napelemes rendszer telepìtését, a telepìtett eszközök üzembe helyezéséhez szükséges munkák elvégzését, a beüzemeléshez és a zavartalan üzemszerű működéshez szükséges szerelési munkálatok kivitelezését, valamint a telepìtett rendszer beüzemelését. A kivitelezés során felszereltek 120 db, 30 kW összteljesìtményű napelemet, 2 db invertert és elvégezték a szükséges biztonságtechnikai méréseket is. Az üzembe helyezést követően 2015. augusztus 26-án megtörtént a végleges műszaki átadás-átvétel, a 4 napos próbaüzem pedig 2015. augusztus 30-án fejeződött be sikeresen. A kivitelezési munkák végig a tervezett ütemben haladtak a műszaki ellenőr felügyeletével.

  A projekt előkészìtése és megvalósìtása során végrehajtásra kerültek még az alábbi feladatok is:

  - A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó tanácsadói feladatok ellátása, a közbeszerzési dokumentáció kidolgozása.

  - Energetikai auditálás elvégzése: energetikai veszteségfeltáró vizsgálatok és tanulmányok összefoglaló dokumentációjának elkészìtése.

  - Projektmenedzseri feladatok.

  - Tájékoztatás és nyilvánosság biztosìtása.

   

  A napelemes rendszer telepìtése a Kölcsey Ferenc Általános Iskola épülete energiafogyasztása esetében éves szinten várhatóan 93,61%-os kiváltást eredményez, ìgy a közfeladat ellátása során keletkező energiaköltségeket sikerül jelentős mértékben csökkenteni a megújuló energiaforrás felhasználásának köszönhetően.

   

  További információ: Hodász Nagyközség Önkormányzata

  Gyügyi Anett pályázati referens, +36 (44) 550-027, hodaszpolghiv@t-online.hu

  -->